Lijsttrekkers voor verkiezingen in Oisterwijk zijn vooral jong én vrouw

Posted on Posted in Nieuwsberichten

Who run the world? Girls! Althans, als het om de Oisterwijkse politiek gaat. Wie in Heukelom, Moergestel, Haaren of Oisterwijk langs een verkiezingsbord loopt, ziet daar zeven partijen met vooral vrouwen als kartrekker. De gemeente houdt net als de gemeentes Boxtel en Vught op 18 november verkiezingen, omdat de gemeente Haaren opgesplitst wordt en wordt verdeeld over vier andere gemeentes.

“Geen partij meer om je achter te verschuilen”

Stefanie Vulders van WIJ!. (Foto: Martine van der Moolen)
Stefanie Vulders van WIJ!. (Foto: Martine van der Moolen

Stefanie Vulders werd niet door een bestaande partij naar voren geschoven, maar startte haar eigen partij. “Het is op zichzelf al de moeite waard geweest om te ervaren hoe dat in zijn werk gaat. Het is super leerzaam om te durven gaan staan voor wat ik zelf vind.”

In 2018 begon Vulders in de gemeenteraad als raadslid van PRO, maar ze maakte de raadsperiode af als eenmansfractie. Ze leerde daardoor omgaan met kritiek. “Ik heb al ervaren hoe het is om de wind van voren te krijgen”, blikt ze terug. Door een veranderde kijk op de politiek, gelooft ze niet meer in het politieke systeem. Toch besloot ze in de politiek te blijven. “Het biedt een platform om de mensheid te ontwaken, dat voelt als mijn levenstaak. Om ze bewust te maken van hun eigen potentieel.”

Lees het volledige bericht op de website van Omroep Brabant

 

 

 

Volg ons op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *