WIJ! Oisterwijk | Van Gaslighting wordt niemand warm

Posted on Posted in Artikelen

Voor wie niet bekend is met de term ‘Gaslighting’. Dit is een vorm van psychologische manipulatie waarbij de pleger erop uit is zijn slachtoffer of tegenstander mentaal te ontredderen door bij deze twijfel te zaaien aan het eigen gezonde verstand. De gaslighter zal de werkelijkheid glashard ontkennen of precies het tegendeel beweren van eerder door hem gedane uitspraken.

Helaas  is dit precies wat de lokale afdeling van D’66 in Oisterwijk aan het doen is door zich te mengen in de discussie over het goederenvervoer door Oisterwijk. Ze gebruikt daarvoor deze beproefde techniek om iedereen op de kast te jagen. Hoe? Door het gebruik van de volgende woorden en zinnen in het bericht op Facebook: ‘Oisterwijk werd opgeschrikt, brand, benzeen, gevaarlijke goederentreinen, grote overlast, geschrokken, onrust, iedereen erkent het probleem, niemand doet wat, dit kan zo niet meer, melding bij Onderzoeksraad, probleem, gevaarlijke situaties op het spoor, het is tijd voor actie.’

Dit is niet de manier waarop WIJ! Oisterwijk in het politieke leven staat. Dat zou ook in strijd zijn met onze principes. Het manipuleren van mensen voor eigen gewin is een van de allerslechtste eigenschappen die je als mens kan hebben. Laten we hopen dat de politici van D’66 zo wijs zijn om deze techniek niet in huiselijke kring toe te passen. Daar zal niemand van opknappen.

Nee, WIJ! Oisterwijk strijdt met open vizier door zich te laten leiden door haar gezonde verstand en door naar de feiten te kijken en deze te benoemen. Hoe welgevallig of onwelgevallig die ook mogen ook. Het helpt niet om de boel op te stoken of zaken met de mantel der liefde te bedekken. Daar schiet niemand wat mee op. Dat leidt niet tot een betere wereld.

Wat betreft het goederenvervoer in Oisterwijk hebben wij onze visie algedeeld. Deze staat in dit artikel op ons blog. Feitelijke gezien is het een non-issue. Concrete veiligheidsproblemen hebben zich niet voorgedaan. Dat geldt niet alleen voor het treinvervoer door Oisterwijk (minder dan een minuut per trein overigens) maar over het vervoer over al het spoor in Nederland en daarbuiten. Treinongevallen met gevaarlijke stoffen zijn zeer zeldzaam. Kijk de statistieken er maar op na.

Hieronder het bericht van D’66 op Facebook van 5 oktober 2020

Volg ons op

Comments are closed.