WIJ! En de Kwinkslag naar PartijGebrokenBeloften (PGB)

Posted on Posted in Artikelen

WIJ! Oisterwijk introduceert een nieuwe manier van politiek. WIJ! laat zich leiden door een aantal Principes en een Visie gebaseerd op gezond verstand en een realistische kijk op de wereld. Dat is innovatief en verdient verduidelijking aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Het is heel makkelijk om als politicus de hemel te bestormen en grootse, ideologisch gedreven, beloften te doen. Dat alles om de kiezer te paaien om op hem te stemmen. Veel moeilijker is het om zaken daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, aan te doen sluiten bij de wensen van burgers en bedrijven en binnen de beschikbare financiƫle mogelijkheden te houden

Dit is een van de voornaamste redenen dat veel kiezers hun belangstelling in de politiek, zowel landelijk als lokaal, hebben verloren. Zodra tussen partijen de coalitie-onderhandelingen beginnen, zijn alle plannen en beloften als sneeuw voor de zon verdwenen en beginnen zij inhoudelijk vrijwel op nul. De kiezer in verbazing of frustratie achterlatend.

Om onze innovatieve benadering voor iedereen helder te maken, plaatsen wij op 3 oktober 2020 onderstaand bericht op onze Facebook pagina. Het laat goed zien dat als puntje bij paaltje komt een gemiddelde politieke partij niet in staat is om haar beloften gestand te doen zelfs niet als zij via een wethouder vertegenwoordigd is in het college van Burgemeester en Wethouders. De kwinkslag naar PartijGemeenteBelangen moge duidelijk zijn!

WIJ! Oisterwijk vindt het ook leuk om de humor in de politiek terug te brengen. Van terminale serieusheid knapt de wereld niet op!

 

 

Volg ons op

Comments are closed.