WIJ! Oisterwijk | Roeptoeteren is niet zo ons ding

Posted on Posted in Artikelen
441-425 Omroeper Veen van het Stadion tijdens wereldkampioenschappen wielrijden. 1925
Collectie Spaarnestad Photo

WIJ! Oisterwijk staat voor het  bedrijven van een ander soort politiek dan je gewend bent. WIJ! gelooft dat je met een realistische blik op de wereld meer voor elkaar kan krijgen, dan wanneer je sprookjes gaat vertellen of onzin verkondigt 

Een goed voorbeeld van ‘Sprookjespolitiek’ is de oproep in het Brabants Dagblad aan het gemeentebestuur van Oisterwijk van raadslid Guy de Kort van PrO om geen gif treinen meer over de Brabant-route te laten rijden. Aanleiding is de brand in een locomotief van een goederentrein die benzeen vervoerde en die gemakshalve voor de brandweer kazerne van Oisterwijk tot stilstand kwam. De Kort geeft geen feiten op grond waarvan wij ons een oordeel kunnen vormen over het reële risico dat wij volgens hem lopen, waarom het de taak van de gemeente is om dit type vervoer te stoppen, welke wettelijke instrumenten de gemeente heeft om zijn oproep daadwerkelijk te realiseren en hoe hij in algemene zin dit precies voor zich ziet?

In de grote mensen wereld heet dit ‘roeptoeteren’, ook wel uitgelegd als: er lustig en druk op los praten met de bedoeling anderen te overtreffen, zonder al te zeer te worden geremd door vakkennis, waarbij de kwaliteit van de mededelingen ondergeschikt is aan het volume. Dit is het erbarmelijke niveau van de hedendaagse politici. Geheel vrij van feiten maar wat roepen.

Het is De Kort gelukt om de krant te halen. Verder schieten we er helemaal niets mee op. Onduidelijk blijft voor welk probleem dit nu precies een oplossing is?

WIJ! Oisterwijk gelooft niet in deze vorm van aandacht zoeken of politiek bedrijven. Kiezers worden misleid. Zo maar wat roepen, beloften wekken of mensen op zadelen met denkbeeldige problemen, is daarom niet zo ons ding.

WIJ! laat zich liever leiden door haalbare doelstellingen en een gedegen en realistische visie. Op onze blog pagina vind je tal van artikelen over hoe wij tegen dit soort zaken aankijken.

Lees hier het volledige bericht in het Brabants Dagblad

Volg ons op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *